top of page

TCC RACE BULLETIN - ROUND 3 OF 8



 

Welcome to Round 3 of the TCC Season 24 Championship!

We travel quite a distance from the Netherlands to South Brazil for Round 3 as the Global Trek of the Touring Car Cup continues at Interlagos. This event brings the Dual 30-minute Sprint races to the table a combination that has never been run here at Interlagos. The second event of the evening will see the Top 5 cars in each class inverted, this is certainly going to add excitement to this already technical and very fast course. The series will find itself going to Australia next followed by Japan before bringing the series back home to the U.S. for the final 3 Rounds. Let's put on a great show for the fans!

RACE DAY SPECS

EVENT SCHEDULE

05:35PM (EST) (11:35PM GMT): Practice (115 min.)

07:30PM (EST) (01:30AM GMT): 15 min. Drivers' Meeting

07:50PM (EST) (01:45AM GMT): Pre-Qual Warmup (15 Min. All Classes)

08:05PM (EST) (02:05AM GMT): Lone Qualifying (15 Min. All Classes

08:20PM (EST) (02:20AM GMT): 30 Minute Heat Race 1 - Drivers Score Half Points

08:50PM (EST) (02:20AM GMT): 5 Minute Pre-Race Warmup

08:20PM (EST) (02:20AM GMT): 30 Minute Heat Race 2 - Drivers Score Half Points

09:40PM (EST) (03.:50AM GMT): Post Race Meeting


IN-SIM SESSION TIME OF DAY

11:15AM EST: IN-SIM PRACTICE

02:00PM EST: IN-SIM QUALIFYING

02:15PM EST: IN-SIM RACE TIME

IN SIM DATE OF RACE (02/05/24) MINIMUM PRACTICE TIME FOR BONUS POINT

18 Laps (Complete minimum laps between all 4 practice sessions and earn a bonus point for this Round)

 

02/04/24 - 04:00PM - 06:00PM (EST) 09:00PM - 11:00PM (GMT) 5th Practice

02/04/24 - 06:00PM - 08:00PM (EST) 11:00PM - 02:00PM (GMT) 6th Practice

02/04/24 - 08:00PM - 10:00PM (EST) 01:00AM - 03:00AM (GMT) 7th Practice

02/04/24 - 10:00PM - 12:00AM (EST) 03:00AM - 05:00AM (GMT) 8th Practice

(Each official practice is based on the last 2 hours of the 4-hour race day session)


*IMPORTANT DRIVERS: BE CERTAIN TO REVIEW THE USEFUL LINKS OF THE RWC SERIES DISCORD CHANNEL AS WELL AS THE COMPETITOR LINK FOR SPECIFIC RACE DAY INFORMATION


  • TCC USEFUL LINKS: Driver information, Webcam links, Paints links, Spotter, basically Pre-race Day information...

  • WEBSITE "COMPETITORS" BUTTON: Rulebook, Race Day Specs w/Bop, Race Day Times, Driver Infraction Points, Incident Logs

START ZONE


BROADCAST LIVE 8:00 PM EST / 01:00AM GMT
 

APEXRACINGTV LIVE TIMING LINK TO RACE DATA http://livetiming.sdk-gaming.co.uk/livetiming.html?room=ricmotech

 

SEASON 9 BROUGHT TO YOU BY





LEAGUE SCORING AND PAINTS PROVIDED BY


 


Comments


bottom of page